Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanmelden

Welkom bij de kraamzorg professionals!

Bij het aanmeldingsformulier zie je rechtsboven een button groeiboek. Na je aanmelding krijg je toegang tot je groeiboek. Met jouw persoonlijke MijnGroeiboek willen wij je het zo gemakkelijk mogelijk maken. Je vindt er allerlei tips en handreikingen, die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap, kraamtijd, kraamhulp en de tijd daarna.

Wanneer kun je het beste kraamzorg regelen?

Wil je verzekerd zijn van een plekje, wees er dan op tijd bij! Wacht dan niet te lang met aanmelden. Dit kan al in het begin van de zwangerschap. Wij adviseren om dit nog vóór de 10 weken echo (termijnecho) te doen.

Voorkeur aangeven

Heb je een voorkeur voor een bepaalde kraamzorg professional geef dit dan aan bij het invullen van het aanmeldformulier. Zo kunnen we je direct bij de juiste kraamverzorgende inboeken.

Vergoeding kraamzorg

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat de kosten voor de geïndiceerde kraamzorguren door je zorgverzekeraar worden vergoed, behalve de wettelijke eigen bijdrage van € 4,80 per uur (2023). Heb je een aanvullende verzekering, dan krijg je meestal de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed.

Leerlingen in opleiding

Er is een noodalarm in de kraamzorg, namelijk een groot tekort aan kraamverzorgenden. Ieder jaar gaan er een heleboel kraamverzorgsters met pensioen en er wordt heel weinig opgeleid. Als dit zo door gaat betekend dat er in de toekomst weinig of geen kraamzorg meer gegeven kan worden. Dus wij van de Kraamzorg Professionals, begeleiden toekomstige kraamverzorgenden tijdens hun stage, zodat we straks meer professionele kraamverzorgenden hebben.

Bij het intake gesprek, kunt u uw wensen hier over met ons bespreken.